Forum na temat grzybka tybetañskiego
Grudzieñ 23, 2024, 15:01:56 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum zosta³o uruchomione!
 
   Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
 51 
 : Listopad 22, 2012, 10:01:15 
Zaczêty przez numiko - Nowe: wys³ane przez Al_Inka
Witam.
 Pijê kefir od niedawna i mam pytanie dotycz±ce tej 10-cio dniowej przerwy. Czy jest konieczna?

Edit: ju¿ znalaz³am, przepraszam za niepotrzebnie rzucone pytanie.

Cytuj
Kefir mo¿na uzupe³niæ owocami, najlepiej nie dos³adzaæ, oraz stosowaæ w ró¿nych przepisach wszêdzie tam, gdzie potrzebny jest kefir lub zsiad³e mleko.
Kuracjê grzybkiem stosujemy przez 20 dni, ponoæ najlepiej pij±c kefir przed snem. Potem robimy 10-dniow± przerwê. Cykl taki mo¿emy powtarzaæ przez d³u¿szy okres, nawet parê lat. W kuracji nale¿y robiæ przerwy, poniewa¿ organizm przyzwyczaja siê do leczniczych substancji, co zmniejsza ich dzia³anie. Robi±c przerwy w piciu napoju z grzybka uzyskujemy lepszy efekt leczniczy.

 52 
 : Listopad 22, 2012, 07:36:12 
Zaczêty przez dominikanoga - Nowe: wys³ane przez Halinka
witam,
Ma pani wiêcej grzybków którymi mog³aby siê podzieliæ? jestem z Rybnika i chêtnie podjecha³abym po to.

 53 
 : Listopad 19, 2012, 20:06:36 
Zaczêty przez alf - Nowe: wys³ane przez alf
Witam,

od dwóch dni mam grzybka tybetañskiego. Dzisiejszy kefir by³ nieco gorzkawy w smaku (w odró¿nieniu od kefiru z pierwszego dnia). Czy u was te¿ siê tak zdarza (byæ mo¿e zale¿y to od stopnia ukwaszenia, bo by³ te¿ kwa¶niejszy ni¿ poprzedni ).
Troche mnie to niepokoi, nie wiem czy taki kefir nie bedzie w jakis sposób szkodliwy?

 54 
 : Listopad 06, 2012, 16:20:41 
Zaczêty przez numiko - Nowe: wys³ane przez numiko
Aduska dziêkujê za odpowied¼ - oczywi¶cie pamiêtam o przerwie.

Pozdrawiam  U¶miech

 55 
 : Listopad 06, 2012, 12:47:00 
Zaczêty przez numiko - Nowe: wys³ane przez aduska
Wydaje mi siê, ¿e by³o to ju¿ gdzie¶ pisane na forum, nic se uci±æ nie dam, ale chyba mo¿na do woli Du¿y u¶miech o ile pamiêtasz o przerwie w kuracji.

 56 
 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:39:41 
Zaczêty przez numiko - Nowe: wys³ane przez numiko
Witam serdecznie wszystkich Grzybiarzy U¶miech
Mam pytanie odno¶nie dawkowania kefiru z grzybka. Nigdzie w internecie nie znalaz³am takiej informacji - w przeciwieñstwie do tibicosa (czyli tzw. alg, kryszta³ków), które tak¿e pijê i o nich s± informacje ile piæ dziennie.
Narazie mam porcjê na szklankê kefiru - ale z chêci± pi³abym wiêcej jak grzybek siê rozro¶nie. Pytanie tylko - czy mo¿na?
Pozdrawiam!

 57 
 : Pa¼dziernik 13, 2012, 09:15:36 
Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez aduska
Ja równie¿ siê do³±czam do oddaj±cych.
Tylko Zakopane.

 58 
 : Wrzesieñ 06, 2012, 09:46:10 
Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez bartus2003
1. Bez ró¿nicy
2. Nic siê nie stanie
3. Bez ró¿nicy

 Mrugniêcie

 59 
 : Wrzesieñ 06, 2012, 08:50:48 
Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez aduska
Czy piæ czy nie piæ nie wiem, jak mleczko nie jest zakwaszone ani lekko gêstawe to wylaæ.
Za pó¼no. Wypi³am to wczoraj  Du¿y u¶miech P³ynne, na pierwszy rzut oka zwyk³e mleko, tylko ¶mierdzi i kwa¶no-s³odkie. Pija³am lepsze, ale ³yk³am na raz i  póki co ¿yje  Du¿y u¶miech

P³uka³am go te¿ wczoraj wod± przez sitko... I mam 3 pytania:
Czy woda ma byæ ca³kiem zimna czy ch³odna?
Czy nic mu siê nie stanie pod wp³ywem ci¶nienia wody z kranu? Czy lepiej przystopowaæ? Du¿y u¶miech
Czy nowe mleko do którego mam go wk³adaæ ma byæ temp. pokojowej czy mo¿e byæ z lodówki?

 60 
 : Wrzesieñ 05, 2012, 18:25:34 
Zaczêty przez bartus2003 - Nowe: wys³ane przez bartus2003
Pewnie tak, byle potem tych maseczek nie zjadaæ  Du¿y u¶miech

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

madyan dlawtajemniczonych kluczzmierzchu maniacraft exoticsavanna