Tytu³: Jak hodowaæ Wiadomo¶æ wys³ana przez: bartus2003 Maj 13, 2012, 23:02:24 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T_tdiMPMH0o
Gdy posiadasz ju¿ cudownego grzybka tybetañskiego, mo¿esz stworzyæ w³asn±, domow± fabrykê mlecznego, zdrowotnego napoju. Wystarcz± do tego: - 2 ³y¿eczki grzybka, - s³oik, - szklank± mleka (nie gotowanego), - plastikowa lub drewniana ³y¿ka, - sitko, - gaza. 1. Zalaæ w s³oiku dwie ³y¿eczki grzybka szklank± mleka. (analogicznie - na 1 ³y¿eczkê grzybka przypada ok 150ml mleka itd.). 2. Po 24 godzinach przemieszaæ go i przecedziæ przez sitko. (napoj nadaje siê natychmiast do picia). 3. Grzybka na sitku przep³ukaæ zimn± bierz±c± wod±. (a¿ nie bêdzie pokryty mlekiem, a woda po przep³ukaniu grzybka bêdzie czysta). 4. Ponownie umie¶ciæ grzybka w s³oiku i zalaæ na 24 godziny mlekiem. (nie wolno zakrêcaæ s³oika, nale¿y go zabezpieczyæ gaz±). Optymalna temperatura dla grzybka to 18-20*C, czyli temperatura pokojowa. U¿ywaæ do tych czynno¶ci niemetalowych przedmiotów (sitko, ³y¿eczka) !!! Dla urozmaicenia smaku mleczny napój mo¿na zmiksowaæ z owocami np. truskawkami, jagodami, malinami. Grzybek po dwóch tygodniach zwiêksza swoj± objêto¶c dwukrotnie! |